Pilótaképzés

Ha ezek között a sorok között találod magad, biztosan álmodtál már róla, hogy egyszer, majd saját magad vezetsz egy repülőt, talán csak egy rövid kör erejéig a város felett, talán sokkal messzebb…

A Kaisair-Craft oktatóival repülve, akár három hónap alatt motoros pilótává válhatsz. Ha megszerezted a PPL-t, jogosult vagy Magyarország területén „A” kategóriájú repülőgépet vezetni, akár utasokkal a fedélzeten. Bármi későbbi célod is van a repüléssel, akár közforgalmi pilóta szeretnél lenni, ez a képzés az alap és minden további erre épül majd.

Választható képzéseink:

PPL(A) Privat Pilot Licence

Repülőgép: Cessna-152

óraszám: 45 óra

A képzés ára: 1.990.000 Ft

Ami ahhoz kell, hogy elkezdhesd a képzést:

  • Orvosi vizsgálat. Nyugi, ha vezethetsz autót, jó eséllyel repülőt is.
  • A gyakorlati képzéshez minimum 17. betöltött életév.
  • Általános iskolai végzettség.
  • A gyakorlati képzés első tíz órájának díja (410.000 Ft).

 

LAPL(A) Light Aircraft Pilot Licence

Repülőgép: Cessna-152

óraszám: 30 óra

A képzés ára: 1.490.000 Ft

Ami ahhoz kell, hogy elkezdhesd a képzést:

  • Orvosi vizsgálat. Nyugi, ha vezethetsz autót, jó eséllyel repülőt is.
  • A gyakorlati képzéshez minimum 17. betöltött életév.
  • Általános iskolai végzettség.
  • A gyakorlati képzés első tíz órájának díja (410.000 Ft).

Az elméleti, és gyakorlati képzés a miskolci repülőtéren történik.

Kiképzésed végeztével hatósági pilóta fog vizsgáztatni a miskolci repülőtéren. Mi az elméleti- és gyakorlati vizsgákra való felkészülésben, és a hatósági ügyekben is segítségedre leszünk!

Azon pilótáknak, akik jogosításaikat a Kaisair-Craft csapatában szerezték, a későbbiekben akciós gépbérlési lehetőséget biztosítunk. 


Egy rövid élménybeszámoló az oktatásról:

Pilótává válni. A dolgok,- mondják fejben dőlnek el. Ötven éves lettem, mire erre adtam magam (ha korábban kerülök kapcsolatba a repüléssel le sem lehetne verni az égről).

– Ja, a nagy duma! A valóság az, hogy a “Leharcolt oroszlánok”- kal repültem hosszú órákon át egy távoli országba és hallgattam a “sárkányos” történeteket ötven fölött kezdők műrepülő, kényszerleszálló és egyéb lélegzet elállító kalandjairól. Aki látta a filmet, tudja, hogy a “két öreg” korántsem volt leharcolt, mint inkább oroszlán, kalandor.

Szabó Zoltán oktatóm mesélhetne, hogyan is volt az első 10 óra tájékán, a miskolci reptéren, október szeles időszakában a 34-es pálya jobbkör első forduló táján, amikor a kis Cessna 152-es dobált: jujjuj-jajjaj, hűha! Micsoda? Vezetni kell a gépet Károlyom!

Nem jövök többet, hülye vagyok, kell ez nekem! Emelkedjünk, bedöntés, nem csúszik a golyó,- dehogynem, vizipólózik.  Tessék gázt adni, nézd a variót, elegánsan álljunk a magasságra: gáz vissza, bot előre, vízszintes szárny, rádiózzunk, már megint süllyedünk, figyelj a magasságra! Nem jövök, biztos, hogy nem jövök!

Akkor holnap 4 órakor. Na, így dőlnek el a dolgok.

Nem véletlenül mondják: fejben. Az egyedül repülés előtt a feleségem biztatott,- fel vagy te készülve erre? Biztos nem lesz semmi bajod? Kedves, nagyon kedves! Köszi a biztatást!

– Mi van veled Károly? Tegnap tökéletesen ment minden, fel,-leszállás, vészhelyzet, ma meg a semmi? 

– A feleségem biztatott. 

– Miért, szerinted ő repülő pilóta oktató? Az oktatód én vagyok és azt mondom fel vagy készülve, gyerünk.

Másnap ellenőrző, Kapitány Robival. A küszöb előttről induljunk (ketten nem voltunk túl könnyűek  a C-152-esnek) emelkedés, inkább 80-nal. Iskolakör: négyszög legyen inkább, mint a 16-os pálya bal harmadik előtt kissé korrigált ötszög. Robi kiszáll. Zoli oktatóm a rádiónál: kérem a jelentést. Pályára és fel, ívelőlapok zárva, vissza szabályozás megtörtént, 16-os bal kör harmadik előtt le és át és csak dobol a fű finoman, nem leesni, leszállni. 

Mondják az első lépés, mérföldkő: EGYEDÜLREPÜLÉS,- libamáj, kacsamáj. Küzdj meg érte TE is és ne modortalanságként éld meg: itt mindenki tegeződik.