Pilot Life

Kisgépes és leendő Pilóták!

„Pilot Life”, azaz pilóta életérzés…

 

Az ország észak keleti részében a bükk lábánál, Miskolc belvárosának peremén terül el repülőterünk, ahol egy lelkes csapat működik immár második éve, fáradhatatlanul azon, hogy ezt a repülőteret visszacsatoljuk az ország kisgépes vérkeringésébe.

ATO képzőszervezet, két kiváló állapotú IFR felszereltségű motoros repülőgép, gyönyörű környezet, családias hangulat. Ez az a mi repülőterünk, és csapatunk vonzereje.

A megalakulásunk óta eltelt két évben több mint 10 kiképzett ifjú pilóta, folyamatosan induló magas szakmai színvonalú képzéseink töretlen fejlődésünk kulcsa.

Weboldalunk e menüpontjának nem titkolt célja, hogy minél több olyan pilótát toborozzunk, akik csapatunk körében tud fejlődni, legyen szó akár PPL/LAPL alapképzésekről, vagy az azt követő időgyűjtésről, vagy szimplán hobbirepülésről.

Nem csak közvetlen környezetünkből várjuk a leendő és a már képzett pilótákat. A repülőtéren kedvező szállás, és étkezési lehetőség segíti a pilóták fejlődését.

 

Rendhagyó pilótatoborzó nyílt napokat szervezünk, ahol megismerhettek minket, repülőterünket, és a repülőgépeinket, valamint kedvezményes áron kipróbálhatod repülőgépeinket.

 

PROGRAMAJÁNLÓ

– A képzésekhez kapcsolódó repülési lehetőségek, melyek a szakmai felkészültséget és repülésbiztonságot növelik.

– Mezőkövesd aszfalt pálya, rendkívül ritka lehetőség: I. II. III.- alkalom dátum szerint : I. 2017. április 27-30.

– Szeged repülőnap 2017 őszén. A résztvevők éjszakai repülést gyakorolnak: csütörtöktől vasárnapig (akár szerdán is kezdhetünk).

– Útvonal és túra repülések:

Pilóták és rokoni, baráti társaságaik élhetnek ezzel a lehetőséggel. Havonta legalább egy alkalommal, hétköznapokon. Három- négy napos programok, ahol a pilóták és társaik megismerhetik az ország repülőtereit.

  1. Miskolc- Siófok-Kiliti- Pécs- Pogány- Jakabszállás (szállás Jakabon) következő nap: Jakabszállás- Kunmadaras- Békéscsaba- Szeged éjszakai repülés gyakorlása (szállás Szegeden), harmadik nap: Szeged- Szentes- Sárospatak- Miskolc

– Napi repülések, hétköznapokon (elsősorban):

  1. Miskolc- Nyíregyháza- Hajdúszoboszló- Maklár- Eger- Miskolc.
  2. Miskolc- Pipishegy- Dunakeszi- Esztergom- Miskolc

 

Pályázatot hirdetünk a pilóták és akár külső személyek között az alábbi feltételekkel:

  1. “kastélyaink- váraink” olyan hazai kastélyokat, várakat, egyházi műemlékeket keresünk fel a magasból, ahol,- kisgépes leszállásra alkalmas repülőterek vannak.

A programok Miskolcról, vagy Egerből indulnak:

1.a. egynapos programok: a pályázatnak tartalmaznia kell, az étkezési és frissülési lehetőségeket, a kapcsolódó földi programokat, A helyszíneken a lehetséges étterem és program kínálatot, transzfereket, azok árait.

1.b. többnapos programok: étkezés és frissülési, szállás lehetőségek, kapcsolódó földi programok.

A pályázatnak tartalmaznia kell az útvonal tervet térkép és digitális alapon. Kiszámítva a menetidőt a nevezetességek fölötti fényképezési időt (kitérő reptér stb.) a földi programok idejét: nevezetességek megtekintése,- étkezés,- szállás,- transzfer.

A helyszíneken a lehetséges program, étterem és szállás kínálatot, azok árait.

  1. “gyógyvizeink” hazai gyógy és termálfürdők felkeresése. Ott egy- két nap eltöltése.

A pályázatnak tartalmaznia kell az útvonal tervet térkép és digitális alapon. Kiszámítva a menetidőt a nevezetességek fölötti fényképezési időt (kitérő reptér stb.) a földi programok idejét: nevezetességek megtekintése,- étkezés,- szállás,- transzfer.

Minden pályázatnak tartalmaznia kell a repülési költségeket tól- ig (legjobb és legkedvezőtlenebb időjárási körülmények figyelembe vételével), az esetleges reptéri illetékeket, hangártárolási díjakat (esetleg nyűgöző). Az útvonalakat a tankolási lehetőségek figyelembe vételével kell megtervezni.

 

A pályázatokon bárki rész vehet és akkor tekinthető nyertesnek, ha legalább egy (kettő?) programot le is bonyolít a pályázó.

Pl.: egynapos túra: “Z”- váralja, indulás, érkezés, programok, költségek, pilóta+ 3 fő, befizetve a cég számlájára.

DÍJAZÁS: fődíj: 30,- II.- 15,- III.- 10 ezer Forintos repülési utalvány, mely beváltható a Kaisair Craft Kft.- nél.

 

Többnapos, gyógyvizes túra esetén ugyanez a szállásdíjakkal kiegészítve.

DÍJAZÁS: fődíj: 60,- II.- 40,- III.- 20 ezer Forintos repülési utalvány, mely beváltható a Kaisair Craft Kft.- nél.

 

A Kaisair Craft Kft. a nyári hónapokban a  pilótáknak és baráti,- rokoni társaságaiknak, hétköznapokon “BALATON” programot indít Siófok-Kiliti és Balatonkeresztúr repülőterekre, ahol szállás és transzfer lehetőségekről is gondoskodik.

Az oda és visszautak szervezése többféle igény szerint történhet, akár heti turnusok kiszolgálását is vállaljuk. Az időjárási körülmények romlása esetén földi transzferrel is.